Пюре з кореня селери та картоплі за рецептом Енн Баррелл

Читать на русском
Автор
430
  • 25 хв

    Приготування

  • 3

    порції

Впевнені, що ви ніколи не готували пюре з картоплі з коренеплодом селери. Готується ця страва так само просто, як і звичайне пюре, але виходить надзвичайно смачним.

Додавання кореня селери робить пюре більш ароматним та насиченим. Завдяки цьому пюре набуває легкого горіхово-пряного смаку і стає повітрянішим. Щоб отримати максимально ніжну текстуру, варіть коренеплід до повної м’якості та збивайте гарячу масу — так пюре вийде ідеально гладким без грудочок.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Обріжте з селери жорсткі частини та наріжте її кубиками близько 2-3 сантиметрів завтовшки.

  2. Очистіть картоплю, наріжте на кубики й складіть у каструлю. Додайте води, щоб покривала картоплю і посоліть.

  3. Варіть близько 10 хвилин. Потім додайте коренеплід селери і варіть до готовності.

  4. Злийте рідину в якій варилася картопля і селера.

  5. Налийте вершки в невелику каструльку та доведіть до кипіння.

  6. Перебийте селеру з картоплею блендером. Додайте до пюрованих овочів ¼ гарячих вершків та половину масла.

  7. Добре розмішайте і знову додайте вершки та олію. Спробуйте на смак і при потребі досоліть.

Як подавати

Таке пюре буде особливо смачно разом із піджаркою зі свинини, тушкованою яловичиною, курячою грудкою, запеченою рибою або овочами-гриль. Можна подати його як гарнір до домашніх котлет. За бажання перед подачею можна додати в пюре трохи свіжомеленого перцю, дрібку мускатного горіха або краплю ароматного масла.

Смачного!