Рецепт липня: прості вареники з черешнею

Читать на русском
Автор
6
  • 25 хв

    Приготування

  • 3

    порції

Найпростіше, але вдале тісто для вареників готується на кефірі з додаванням соди. Цей улюблений рецепт поєднується з будь-якою начинкою, але сьогодні ми пропонуємо вам рецепт вареників з черешнею.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

Кефір наливаємо в миску, додаємо соду, добре перемішуємо. Додаємо жовток і трохи збиваємо до однорідної маси.Частками всипаємо борошно пшеничне і замішуємо тісто. Добре розминаємо на просторій поверхні.Щоб начинка та сік не витікали з вареників, цукор потрібно змішати з крохмалем.Не забудьте видалити кісточки із черешень.Розкочуємо коржики однакового діаметра, в центр кожної додаємо цукор з крохмалем і черешні без кісточок. Скріплюємо протилежні краї борошняної основи, щільно притискаючи пальцями.
У такому вигляді вареники-напівфабрикати можна заморозити.
Відварюємо вареники в підсоленому окропі - після випливання на поверхню через 1-2 хвилини виловлюємо шумівкою.

Як і з чим подавати

Подавати вареники теплими, із солодким ягідним сиропом. Смачного!