-
25 хв
Приготування
-
3
порції
Найпростіше, але вдале тісто для вареників готується на кефірі з додаванням соди. Цей улюблений рецепт поєднується з будь-якою начинкою, але сьогодні ми пропонуємо вам рецепт вареників з черешнею.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 стакана
-
1 стакана
-
0,5 ч.л.
-
1 шт.
-
500 г
-
150 г
-
1 ч.л.
Спосіб приготування
Кефір наливаємо в миску, додаємо соду, добре перемішуємо. Додаємо жовток і трохи збиваємо до однорідної маси.Частками всипаємо борошно пшеничне і замішуємо тісто. Добре розминаємо на просторій поверхні.Щоб начинка та сік не витікали з вареників, цукор потрібно змішати з крохмалем.Не забудьте видалити кісточки із черешень.Розкочуємо коржики однакового діаметра, в центр кожної додаємо цукор з крохмалем і черешні без кісточок. Скріплюємо протилежні краї борошняної основи, щільно притискаючи пальцями.У такому вигляді вареники-напівфабрикати можна заморозити.
Як і з чим подавати
Подавати вареники теплими, із солодким ягідним сиропом. Смачного!