-
35 хв
Приготування
-
4
порції
Долма - страва середньоазіатської кухні, готується на основі рису і загортається у виноградне листя. Страва виходить дуже ситною та смачною.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 шт .
-
3 шт .
-
5 шт.
-
5 шт.
-
7 шт.
-
50 мл
-
0,5 шт.
-
1 кг
-
200 г
-
1 пучок
-
4 шт.
-
по вкусу
-
по вкусу
-
по вкусу
Спосіб приготування
Складові
- Баклажан - 3 шт.
- Кабачок - 3 шт.
- Помідор – 5 шт.
- Болгарський перець – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста - 7 шт.
- Олія - 50 мл
- Капуста – 0,5 шт.
- Фарш м'ясний - 1 кг
- Рис – 200 г
- Зелень – 1 пучок
- Часник – 4 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
- Перець – за смаком
Приготування
Баклажани та цукіні розрізати поперек на частини.З кожного шматка вийняти чайною ложкою серцевину настільки, щоб вийшла чашка з дном.У помідорів зрізати верхівки, але не до кінця і обережно вийняти серцевину з насінням, не порушуючи цілості помідорів. У перців видалити насіння.У капусти вирізати качан. Цибулю очистити зверху і знизу, зрізавши так, щоб було видно серцевина кілець, і зробити бічний надріз до середини.Опустити цибулю та качан у підсолений окріп і варити 10-20 хвилин. Після цього викласти на сито, дати стекти воді і розібрати на окреме листя.Цибулю нашаткувати півкільцями. Цибулю, серцевину цукіні, баклажанів та помідорів обсмажити на олії.Залити овочевим бульйоном і додати|добавляти| нарубану зелень. Всипати промитий рис та подрібнений часник. Додати нарубану зелень та перетерті помідори. Поперчити та посолити, додати спеції. Все перемішати у однорідну масу.Наповнити фаршем овочі та викладати шарами в чавун. Тушити до готовності на середньому вогні.Як і з чим подавати
Подаємо у гарячому вигляді, виклавши овочі на блюдо. Смачного!