Як приготувати долму

Читать на русском
Автор
3
  • 35 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Долма - страва середньоазіатської кухні, готується на основі рису і загортається у виноградне листя. Страва виходить дуже ситною та смачною.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

Складові

  • Баклажан - 3 шт.
  • Кабачок - 3 шт.
  • Помідор – 5 шт.
  • Болгарський перець – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 7 шт.
  • Олія - 50 мл
  • Капуста – 0,5 шт.
  • Фарш м'ясний - 1 кг
  • Рис – 200 г
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Перець – за смаком

Приготування

Баклажани та цукіні розрізати поперек на частини.З кожного шматка вийняти чайною ложкою серцевину настільки, щоб вийшла чашка з дном.У помідорів зрізати верхівки, але не до кінця і обережно вийняти серцевину з насінням, не порушуючи цілості помідорів. У перців видалити насіння.У капусти вирізати качан. Цибулю очистити зверху і знизу, зрізавши так, щоб було видно серцевина кілець, і зробити бічний надріз до середини.Опустити цибулю та качан у підсолений окріп і варити 10-20 хвилин. Після цього викласти на сито, дати стекти воді і розібрати на окреме листя.Цибулю нашаткувати півкільцями. Цибулю, серцевину цукіні, баклажанів та помідорів обсмажити на олії.Залити овочевим бульйоном і додати|добавляти| нарубану зелень. Всипати промитий рис та подрібнений часник. Додати нарубану зелень та перетерті помідори. Поперчити та посолити, додати спеції. Все перемішати у однорідну масу.Наповнити фаршем овочі та викладати шарами в чавун. Тушити до готовності на середньому вогні.

Як і з чим подавати

Подаємо у гарячому вигляді, виклавши овочі на блюдо. Смачного!