Ми використовуємо Куки!

Як приготувати долму

Читать на русском
Автор
Як приготувати долму
  • 35 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Долма - страва середньоазіатської кухні, готується на основі рису і загортається у виноградне листя. Страва виходить дуже ситною та смачною.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Баклажан

    3 шт .

  • Кабачок

    3 шт .

  • Помидор

    5 шт.

  • Перец болгарский

    5 шт.

  • Лук репчатый 

    7 шт.

  • Масло растительное 

    50 мл

  • Капуста 

    0,5 шт.

  • Фарш мясной

    1 кг

  • Рис

    200 г

  • Зелень

    1 пучок

  • Чеснок

    4 шт.

  • Сіль

    по вкусу

  • Специи 

    по вкусу

  • Перец черный молотый

    по вкусу

Спосіб приготування

Складові

  • Баклажан - 3 шт.
  • Кабачок - 3 шт.
  • Помідор – 5 шт.
  • Болгарський перець – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 7 шт.
  • Олія - 50 мл
  • Капуста – 0,5 шт.
  • Фарш м'ясний - 1 кг
  • Рис – 200 г
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Перець – за смаком

Приготування

Баклажани та цукіні розрізати поперек на частини.З кожного шматка вийняти чайною ложкою серцевину настільки, щоб вийшла чашка з дном.У помідорів зрізати верхівки, але не до кінця і обережно вийняти серцевину з насінням, не порушуючи цілості помідорів. У перців видалити насіння.У капусти вирізати качан. Цибулю очистити зверху і знизу, зрізавши так, щоб було видно серцевина кілець, і зробити бічний надріз до середини.Опустити цибулю та качан у підсолений окріп і варити 10-20 хвилин. Після цього викласти на сито, дати стекти воді і розібрати на окреме листя.Цибулю нашаткувати півкільцями. Цибулю, серцевину цукіні, баклажанів та помідорів обсмажити на олії.Залити овочевим бульйоном і додати|добавляти| нарубану зелень. Всипати промитий рис та подрібнений часник. Додати нарубану зелень та перетерті помідори. Поперчити та посолити, додати спеції. Все перемішати у однорідну масу.Наповнити фаршем овочі та викладати шарами в чавун. Тушити до готовності на середньому вогні.

Як і з чим подавати

Подаємо у гарячому вигляді, виклавши овочі на блюдо. Смачного!