Як приготувати тушонку на зиму без зайвого клопоту: простий рецепт для лінивих

Читать на русском
Автор

Закрити м'ясо на період холодів простіше, ніж ви думали

На зиму потрібно запастися не тільки традиційною консервацією, наприклад, маринованими помідорами або квашеною капустою, а й подумати про м’ясні закрутки. Найоптимальніший варіант, звичайно ж, це тушонка.

Приготування тушонки зі свинини може бути досить простим і без зайвого клопоту, якщо робити її так, як рекомендує кулінарний канал "Домашні рецепти. Просто і смачно!" в Youtube. За словами кулінарів, це рецепт тушонки для лінивих, адже готується легко та швидко.

Як закрити тушонку на зиму: простий рецепт

Інгредієнти :

  • 2 кг м’яса
  • 200 г сала
  • Сіль — 5 ч. л.
  • Перець (за смаком)

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо сало невеликими кубиками. М’ясо нарізаємо шматочками за розміром приблизно 3 на 4 см.
  2. Викладаємо сало в каструлю з товстими стінками, смажимо на невеликому вогні.
  3. Солимо м’ясо у розрахунку 2 чайні ложки на 1 кг м’яса. Перчимо.
  4. Коли сало добре підсмажиться, додаємо м’ясо. Тушкуємо 2 години. Важливо: щоб шматочки м’яса залишилися цілими, кришку не закриваємо, перемішуємо лише через годину.
  5. Перекладаємо тушонку у банки. Можна закрити капроновими кришками. Для більш тривалого зберігання – закатати. З такої кількості продуктів вийде 3 півлітрові банки тушонки.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачної заготівлі з баклажанів, які за смаком нагадують гриби. А також ми писали, як приготувати неймовірний гарбузовий джем.