Як приготувати тушонку на зиму без зайвого клопоту: простий рецепт для лінивих
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 35513
Закрити м'ясо на період холодів простіше, ніж ви думали
На зиму потрібно запастися не тільки традиційною консервацією, наприклад, маринованими помідорами або квашеною капустою, а й подумати про м’ясні закрутки. Найоптимальніший варіант, звичайно ж, це тушонка.
Приготування тушонки зі свинини може бути досить простим і без зайвого клопоту, якщо робити її так, як рекомендує кулінарний канал "Домашні рецепти. Просто і смачно!" в Youtube. За словами кулінарів, це рецепт тушонки для лінивих, адже готується легко та швидко.
Як закрити тушонку на зиму: простий рецепт
Інгредієнти :
- 2 кг м’яса
- 200 г сала
- Сіль — 5 ч. л.
- Перець (за смаком)
Спосіб приготування:
- Нарізаємо сало невеликими кубиками. М’ясо нарізаємо шматочками за розміром приблизно 3 на 4 см.
- Викладаємо сало в каструлю з товстими стінками, смажимо на невеликому вогні.
- Солимо м’ясо у розрахунку 2 чайні ложки на 1 кг м’яса. Перчимо.
- Коли сало добре підсмажиться, додаємо м’ясо. Тушкуємо 2 години. Важливо: щоб шматочки м’яса залишилися цілими, кришку не закриваємо, перемішуємо лише через годину.
- Перекладаємо тушонку у банки. Можна закрити капроновими кришками. Для більш тривалого зберігання – закатати. З такої кількості продуктів вийде 3 півлітрові банки тушонки.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачної заготівлі з баклажанів, які за смаком нагадують гриби. А також ми писали, як приготувати неймовірний гарбузовий джем.