Можна їсти вже за годину: швидкий рецепт маринованих баклажанів

Читать на русском
Автор

Швидко, просто та неймовірно смачно

Баклажани – універсальний овоч. З них можна готувати незрівнянний "Тещин язик" і фантастичну баклажанну ікру. Робіть з ними все, що завгодно, додавайте в будь-які страви – ви отримаєте чудову структуру та неперевершений смак.

А приготуймо сьогодні мариновані баклажани за рецептом Shuba – ви зможете поласувати ними вже за годину. Гострі, кисло-солодкі з часником і зеленню — ці овочі стануть прекрасною закускою або доповненням до м’ясних страв та картоплі.

Як приготувати мариновані баклажани

Інгредієнти на 3 порції:

  • баклажан — 600 г;
  • часник, зубчики — 5 шт.;
  • червоний перець чилі – 1/4 шт.;
  • кріп, пучок — 1/2 шт.;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • оцет 9% — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помийте, обсушіть і поріжте напівкружальцями завтовшки в палець. Залийте їх водою, доведіть до кипіння та проваріть ще 7 хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб витекла рідина. Додайте подрібнений кріп та часник.
  2. Для приготування маринаду змішайте сіль, цукор, оцет, олію. Отриманим маринадом залийте баклажани, додайте подрібнений чилі.
  3. Страві краще настоятися в холодильнику ніч, але їсти її можна вже за годину.

Рекомендуємо також приготувати баклажани азербайджанською за рецептом "Телеграфа". Проста у приготуванні страва виявляється просто неймовірною до смаку.