Так люблять поласувати в Карпатах: гуцульський рецепт грибної юшки

Читать на русском
Автор

Ваші близькі будуть просити цей суп постійно

Любите закарпатську кухню і вже встигли приготувати найсмачніші лангоші? Тоді вам просто необхідно приготувати грибну юшку за гуцульським рецептом.

Традиційне блюдо української кухні наситить ваш організм корисними речовинами. Ви із задоволенням насолодитеся багатим і насиченим смаком юшки за рецептом Barabolya. Вона відмінно підійде для повсякденної вечері або святкового столу,

Як приготувати грибну юшку по-гуцульськи

Інгредієнти:

  • сушені гриби — 100 г (боровики, підберезники або опеньки);
  • велика цибулина — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • селера — 2 стебла;
  • рослинна олія — 3 ст.л.;
  • сіль, чорний перець — до свого смаку;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • свіжа зелень – для прикраси (кріп, петрушка).

Спосіб приготування:

  1. Гриби ретельно помийте під холодною водою, щоб видалити з грибів будь-які залишки піску та бруду. Замочіть їх у теплій воді на 1-2 години — вони повинні стати м’якими. Потім воду злийте, наріжте гриби невеликими шматочками.
  2. У великій каструлі нагрійте трохи олії, обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте нарізану моркву та селеру, обсмажуйте все протягом кількох хвилин. Додайте нарізані гриби, готуйте протягом декількох хвилин.
  3. У каструлю налийте воду так, щоб покрити інгредієнти. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист та улюблені спеції.
  4. Доведіть юшку до кипіння, зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте на низькому вогні годину. Коли блюдо досягне потрібної консистенції, видаліть лавровий лист і подавайте до столу.

Рекомендуємо приготувати смажену картоплю по-закарпатськи за рецептом "Телеграфа". Ви точно здивуєте своїх близьких.