Салат "Тіффані" з виноградом та куркою

Читать на русском
Автор
151
  • 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 159 Ккал

    / 100 гр

До новорічного столу можна приготувати безліч смачних страв. Дехто запікатиме курку цілою, ще хтось - готуватиме традиційну "Шубу". Проте сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати салатик, який точно стане окрасою будь-якого столу. Йдеться про салат "Тіффані" з виноградом.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Філе посолити, поперчити, трішки посипати карі (за бажанням) і обсмажити на сковороді з олією з двох сторін до готовності.

  2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, залити окропом, додати 1 ст. л. оцту (6%), 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. солі. Перемішати, залишити на 10 хв, потім відкинути на друшляк.

  3. Яйця почистити, натерти на дрібній тертці.

  4. Сир натерти окремо на великій терці.

  5. Горіхи обсмажити на сухій сковороді та подрібнити.

  6. Виноград добре вимити, обсушити і розрізати кожну виноградину вздовж навпіл.

  7. На пласку тарілку викласти шарами у формі грона винограду (за бажанням) шар 1/2 філе, покрити тонким шаром майонезу. Потім викласти 1/2 цибулі, 1/2 горіхів, 1/2 яєць (змастити майонезом), 1/2 сиру (змастити майонезом). Потім повторити всі шари ще раз у тій самі послідовності.

  8. Зверху прикрасити салат половинками виноградин. З будь-якої зелені зробити імітацію виноградного листка.

Салат Тіффані з виноградом та волоськими горіхами варто охолодити, прибравши в холодильник. Можна перед подачею прикрасити зеленню. Смачного!