-
30 хв
Приготування
-
6
порцій
-
159 Ккал
/ 100 гр
До новорічного столу можна приготувати безліч смачних страв. Дехто запікатиме курку цілою, ще хтось - готуватиме традиційну "Шубу". Проте сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати салатик, який точно стане окрасою будь-якого столу. Йдеться про салат "Тіффані" з виноградом.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
500 гр
-
4 шт
-
1 шт
-
100 гр
-
100 гр
-
150 гр
-
100 гр
-
за смаком
Етапи приготування
-
Філе посолити, поперчити, трішки посипати карі (за бажанням) і обсмажити на сковороді з олією з двох сторін до готовності.
-
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, залити окропом, додати 1 ст. л. оцту (6%), 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. солі. Перемішати, залишити на 10 хв, потім відкинути на друшляк.
-
Яйця почистити, натерти на дрібній тертці.
-
Сир натерти окремо на великій терці.
-
Горіхи обсмажити на сухій сковороді та подрібнити.
-
Виноград добре вимити, обсушити і розрізати кожну виноградину вздовж навпіл.
-
На пласку тарілку викласти шарами у формі грона винограду (за бажанням) шар 1/2 філе, покрити тонким шаром майонезу. Потім викласти 1/2 цибулі, 1/2 горіхів, 1/2 яєць (змастити майонезом), 1/2 сиру (змастити майонезом). Потім повторити всі шари ще раз у тій самі послідовності.
-
Зверху прикрасити салат половинками виноградин. З будь-якої зелені зробити імітацію виноградного листка.
Салат Тіффані з виноградом та волоськими горіхами варто охолодити, прибравши в холодильник. Можна перед подачею прикрасити зеленню. Смачного!