Салат "Тіффані" з виноградом та куркою

Читать на русском
Автор
Салат "Тіффані" з виноградом та куркою
  • 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 159 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    159 Ккал

  • Білки

    15 г

  • Жири

    18 г

  • Вуглеводи

    3 г

До новорічного столу можна приготувати безліч смачних страв. Дехто запікатиме курку цілою, ще хтось - готуватиме традиційну "Шубу". Проте сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати салатик, який точно стане окрасою будь-якого столу. Йдеться про салат "Тіффані" з виноградом.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. img

    Філе посолити, поперчити, трішки посипати карі (за бажанням) і обсмажити на сковороді з олією з двох сторін до готовності.

  2. img

    Цибулю нарізати тонкими півкільцями, залити окропом, додати 1 ст. л. оцту (6%), 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. солі. Перемішати, залишити на 10 хв, потім відкинути на друшляк.

  3. img

    Яйця почистити, натерти на дрібній тертці.

  4. img

    Сир натерти окремо на великій терці.

  5. img

    Горіхи обсмажити на сухій сковороді та подрібнити.

  6. img

    Виноград добре вимити, обсушити і розрізати кожну виноградину вздовж навпіл.

  7. На пласку тарілку викласти шарами у формі грона винограду (за бажанням) шар 1/2 філе, покрити тонким шаром майонезу. Потім викласти 1/2 цибулі, 1/2 горіхів, 1/2 яєць (змастити майонезом), 1/2 сиру (змастити майонезом). Потім повторити всі шари ще раз у тій самі послідовності.

  8. img

    Зверху прикрасити салат половинками виноградин. З будь-якої зелені зробити імітацію виноградного листка.

Салат Тіффані з виноградом та волоськими горіхами варто охолодити, прибравши в холодильник. Можна перед подачею прикрасити зеленню. Смачного!