Смачна закуска з сиру та бекону до Нового року

Читать на русском
Автор
30
  • 10 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

На новорічний стіл зазвичай хочеться готувати щось незвичне, яскраве та водночас просте. Сирна закуска з беконом — саме той варіант. Вона досить швидко та легко готується, виглядає святково та дуже смачна, адже хрусткий бекон, ніжний сир і ароматні спеції дуже гарно поєднуються між собою. Гостям точно сподобається ця закуска.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Викласти бекон на суху сковороду. Обсмажити з двох сторін до хрусткого стану. Перекласти обсмажений бекон на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

  2. Нарізати пір'я зеленої цибулі. Подрібнити волоські горіхи у крихту. Поламати бекон руками в крихту. Перемішати крихту з горіхів, цибулі та бекону і поки відкласти в сторону.

  3. Натерти твердий сир на терці.

  4. Додати до натертого сиру вершковий сир, копчену паприку та сухий часник. Добре перемішати суміш.

  5. Зліпити кульки бажаного розміру із сирної суміші. Викласти кульки на пергамент та відправити в холодильник приблизно на 20 хвилин.

  6. Через 20 хвилин обваляти кожну кульку у підготовленій суміші з горіхів, цибулі та бекону.

  7. Палички соломки вставити у кульки.

Як та з чим подавати

Подавайте закуску охолодженою на великій тарілці або дерев’яній дошці. Для більш святкового вигляду можна викласти кульки гіркою чи у формі вінка, доповнивши свіжою зеленню або гранатовими зернами. Сирна закуска з беконом смакує з келихом ігристого або іншими легкими святковими напоями.