-
10 хв
Приготування
-
6
порцій
На новорічний стіл зазвичай хочеться готувати щось незвичне, яскраве та водночас просте. Сирна закуска з беконом — саме той варіант. Вона досить швидко та легко готується, виглядає святково та дуже смачна, адже хрусткий бекон, ніжний сир і ароматні спеції дуже гарно поєднуються між собою. Гостям точно сподобається ця закуска.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
200 г
-
120 г
-
8 шт
-
до смаку
-
40 - 50 г
-
до смаку
-
до смаку
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Викласти бекон на суху сковороду. Обсмажити з двох сторін до хрусткого стану. Перекласти обсмажений бекон на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
-
Нарізати пір'я зеленої цибулі. Подрібнити волоські горіхи у крихту. Поламати бекон руками в крихту. Перемішати крихту з горіхів, цибулі та бекону і поки відкласти в сторону.
-
Натерти твердий сир на терці.
-
Додати до натертого сиру вершковий сир, копчену паприку та сухий часник. Добре перемішати суміш.
-
Зліпити кульки бажаного розміру із сирної суміші. Викласти кульки на пергамент та відправити в холодильник приблизно на 20 хвилин.
-
Через 20 хвилин обваляти кожну кульку у підготовленій суміші з горіхів, цибулі та бекону.
-
Палички соломки вставити у кульки.
Як та з чим подавати
Подавайте закуску охолодженою на великій тарілці або дерев’яній дошці. Для більш святкового вигляду можна викласти кульки гіркою чи у формі вінка, доповнивши свіжою зеленню або гранатовими зернами. Сирна закуска з беконом смакує з келихом ігристого або іншими легкими святковими напоями.