Кільця кальмарів у клярі: ідеальна закуска до новорічного столу

Читать на русском
Автор
66
  • 4

    порції

Новорічний стіл важко уявити без апетитних закусок. А ще бажано, щоб вони швидко готувалися. Саме такою стравою є закуска з кальмарів на Новий рік — легка, хрумка зовні й ніжна всередині. Ця закуска швидко зникне зі столу, тому досвідчені господині радять готувати одразу подвійну порцію або хоча б відкласти кілька шматочків для себе.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Добре очистіть тушки від всього зайвого, зніміть плівку та добре промийте.

  2. Покладіть кальмари полежати у воді протягом пів години. Потім тушки обсушіть паперовим рушник.

  3. Наріжте на кільця, ширина яких має бути до 6 мм.

  4. Збийте білки виделкою, додайте сіль, воду та поступово борошно. Ретельно збивайте, щоб не утворювалось грудочок.

  5. Сковороду нагріти на середньому вогні, налити рослинну олію. Тепер беремо кільце кальмара, опускаємо в кляр та викладаємо смажитись. З обох сторін має бути золотиста скоринка. Кальмари готові.

Як та з чим подавати

Цю закуску варто подавати із часниковим, вершковим або сирним соусом, соусом тартар чи легкою лимонною заправкою. Також прикрасьте закуску часточками лимона, свіжою зеленню або листям салату. Кальмари чудово поєднуються з білим сухим вином, шампанським або легкими коктейлями.