Різдвяний штоллен
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 7
-
4 дн 4 г
Приготування
-
10
порцій
-
523 Ккал
/ 100 гр
Святковий, ароматний, повітряний і неймовірно смачний — різдвяний штоллен є традиційною німецькою випічкою зі здобного дріжджового тіста. Його особливість полягає в тому, що після приготування штоллен витримується кілька тижнів, що дозволяє йому розкрити весь свій неповторний смак та аромат.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 гр
-
200 мл
-
100 гр
-
300 гр
-
1 шт
-
30 гр
-
200 гр
-
300 гр
-
150 гр
-
30 мл
-
1 ч. л
-
1 ч. л
Етапи приготування
-
Родзинки, очищені горіхи та цедру замочити з вечора у коньяку.
-
У молоко додати вершкове масло. Потроху нагріваючи молоко, розтопити масло. Це можна зробити як у каструльці на плиті, так і в мікрохвильовій печі.
-
У молочну суміш додати цукор та розмішати до повного розчинення.
-
Коли маса трохи охолоне, додати жовток і перемішати.
-
Просіяти борошно, додати свіжі пресовані дріжджі та перетерти їх з борошном в дрібну крихту.
-
У борошняну суміш влити молочну суміш, що остигла, і замісити м’яке тісто.
-
Дуже важливо добре вимісити тісто. Вимішувати його 7-10 хвилин. Вимішане тісто покласти в миску, накрити серветкою і залишити на 1-1,5 години. За цей час воно збільшиться в обсязі.
-
Викласти тісто на стіл і почати втручати в нього замочені в коньяку сухофрукти та горіхи.
-
Накрити тісто серветкою і залишити ще на 30-40 хвилин. Заздалегідь включити духовку на 175 градусів.
-
Тісто, що підійшло, розділити на дві рівні частини, кожну частину розтягнути в прямокутник.
-
Перенести заготовки на деко, застелений пергаментом, і залишити їх на вистоювання приблизно на 20 хвилин. Випікати штолени в розігрітій до 175°С духовці близько 40 хвилин.
-
Готові штолени ще гарячими щедро змастити розтопленим вершковим маслом та щедро посипати цукровою пудрою. Дати їм повністю охолонути.
За традицією штолен щільно загортають у пергамент або фольгу, прибирають у герметичну ємність і витримують у прохолодному місці щонайменше два тижні. Приємного апетиту!