Різдвяний штоллен

Автор
Різдвяний штоллен
  • 4 дн 4 г

    Приготування

  • 10

    порцій

  • 523 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    523 Ккал

  • Білки

    6 г

  • Жири

    19 г

  • Вуглеводи

    47 г

Святковий, ароматний, повітряний і неймовірно смачний — різдвяний штоллен є традиційною німецькою випічкою зі здобного дріжджового тіста. Його особливість полягає в тому, що після приготування штоллен витримується кілька тижнів, що дозволяє йому розкрити весь свій неповторний смак та аромат.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. img

    Родзинки, очищені горіхи та цедру замочити з вечора у коньяку.

  2. img

    У молоко додати вершкове масло. Потроху нагріваючи молоко, розтопити масло. Це можна зробити як у каструльці на плиті, так і в мікрохвильовій печі.

  3. img

    У молочну суміш додати цукор та розмішати до повного розчинення.

  4. img

    Коли маса трохи охолоне, додати жовток і перемішати.

  5. img

    Просіяти борошно, додати свіжі пресовані дріжджі та перетерти їх з борошном в дрібну крихту.

  6. img

    У борошняну суміш влити молочну суміш, що остигла, і замісити м’яке тісто.

  7. img

    Дуже важливо добре вимісити тісто. Вимішувати його 7-10 хвилин. Вимішане тісто покласти в миску, накрити серветкою і залишити на 1-1,5 години. За цей час воно збільшиться в обсязі.

  8. img

    Викласти тісто на стіл і почати втручати в нього замочені в коньяку сухофрукти та горіхи.

  9. img

    Накрити тісто серветкою і залишити ще на 30-40 хвилин. Заздалегідь включити духовку на 175 градусів.

  10. img

    Тісто, що підійшло, розділити на дві рівні частини, кожну частину розтягнути в прямокутник.

  11. img

    Перенести заготовки на деко, застелений пергаментом, і залишити їх на вистоювання приблизно на 20 хвилин. Випікати штолени в розігрітій до 175°С духовці близько 40 хвилин.

  12. img

    Готові штолени ще гарячими щедро змастити розтопленим вершковим маслом та щедро посипати цукровою пудрою. Дати їм повністю охолонути.

За традицією штолен щільно загортають у пергамент або фольгу, прибирають у герметичну ємність і витримують у прохолодному місці щонайменше два тижні. Приємного апетиту!