Вівсяні пряники

Читать на русском
Автор
8
  • 1 г 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 545 Ккал

    / 100 гр

Порадуйте своїх близьких корисною та смачною випічкою! Домашні вівсяні пряники виходять неймовірно апетитними, з хрусткою скоринкою та ніжним ароматом вівсяного борошна та джему. Для приготування борошна достатньо перемолоти вівсяні пластівці в блендері або кавомолці. А додавання суміші насіння надає пряникам унікальної родзинки.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Розбити курячі яйця в глибоку миску, додати цукор та ванілін. Перемішати масу вінчиком до однорідної консистенції.

  2. У яєчну суміш покласти м’яке вершкове масло і ретельно розмішати, щоб воно повністю розподілилося. Потім додати джем, перемішати.

  3. Просіяти борошно в окрему ємність і змішати її з розпушувачем. Почати поступово вводити борошно в яєчно-масляну суміш, щоразу ретельно перемішуючи. Консистенція тіста на цьому етапі повинна залишатися рідкою, нагадуючи тісто для оладок. Кількість борошна може змінюватись в залежності від її якості.

  4. Потроху додати вівсяне борошно, щоб тісто стало густішим. Замішати його ложкою, забрати тісто в холодильник на 30-40 хвилин, попередньо накривши миску харчовою плівкою, щоб воно не підсихало. У цей час розігріти духовку до 200-220 градусів.

  5. Підготувати деко, застеливши його пергаментним папером. З тіста сформувати пряники та викласти їх на деко, залишаючи між ними невеликі проміжки.

  6. Відправити пряники в розігріту духовку і випікати близько 30 хвилин, доки вони не стануть золотистими.

Вийміть готові пряники з духовки, дайте їм охолонути повністю, а потім подавайте до столу. Смачного!