-
1 г 30 хв
Приготування
-
6
порцій
-
545 Ккал
/ 100 гр
Порадуйте своїх близьких корисною та смачною випічкою! Домашні вівсяні пряники виходять неймовірно апетитними, з хрусткою скоринкою та ніжним ароматом вівсяного борошна та джему. Для приготування борошна достатньо перемолоти вівсяні пластівці в блендері або кавомолці. А додавання суміші насіння надає пряникам унікальної родзинки.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
140 гр
-
170 гр
-
2 шт
-
80 гр
-
60 гр
-
30 гр
-
120 гр
-
10 гр
-
1 гр
Етапи приготування
-
Розбити курячі яйця в глибоку миску, додати цукор та ванілін. Перемішати масу вінчиком до однорідної консистенції.
-
У яєчну суміш покласти м’яке вершкове масло і ретельно розмішати, щоб воно повністю розподілилося. Потім додати джем, перемішати.
-
Просіяти борошно в окрему ємність і змішати її з розпушувачем. Почати поступово вводити борошно в яєчно-масляну суміш, щоразу ретельно перемішуючи. Консистенція тіста на цьому етапі повинна залишатися рідкою, нагадуючи тісто для оладок. Кількість борошна може змінюватись в залежності від її якості.
-
Потроху додати вівсяне борошно, щоб тісто стало густішим. Замішати його ложкою, забрати тісто в холодильник на 30-40 хвилин, попередньо накривши миску харчовою плівкою, щоб воно не підсихало. У цей час розігріти духовку до 200-220 градусів.
-
Підготувати деко, застеливши його пергаментним папером. З тіста сформувати пряники та викласти їх на деко, залишаючи між ними невеликі проміжки.
-
Відправити пряники в розігріту духовку і випікати близько 30 хвилин, доки вони не стануть золотистими.
Вийміть готові пряники з духовки, дайте їм охолонути повністю, а потім подавайте до столу. Смачного!