Манник на сметані

Читать на русском
Автор
24
  • 3 г 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 473 Ккал

    / 100 гр

Традиційний манник на сметані — прекрасне рішення для сімейного чаювання. Його легко можна подати до ранкової кави, склянки молока або взяти з собою як перекус.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Промийте родзинки і залийте гарячою водою на 5-15 хвилин, щоб він розм’якшився. Потім злийте воду, сполосніть родзинки та викладіть їх на сито, щоб прибрати зайву вологу. Після цього розкладіть родзинки на рушник і дайте їм повністю обсохнути. Для приготування можна використовувати будь-який сорт родзинок, але обов’язково без кісточок та хвостиків.

  2. Насипте манну крупу в глибоку миску, додайте сметану та ванільний цукор. Ретельно перемішайте і залиште на годину при кімнатній температурі, щоб манка розбухла і стала м’якою.

  3. Додайте в миску з манкою розм’якшене масло і добре перемішайте масу до однорідного стану.

  4. В іншій глибокій мисці збийте яйця з сіллю та цукром до світлої та повітряної консистенції.

  5. Акуратно з’єднайте яєчну масу з манною крупою, перемішавши до однорідної консистенції.

  6. Змішайте борошно пшеничне з содою, потім просійте цю суміш в миску з тістом. Додайте заздалегідь підготовлені родзинки та акуратно перемішайте.

  7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте роз’ємну форму для випікання: змастіть її вершковим маслом або застеліть пергаментом.

  8. Випікайте манник за температури 180 градусів близько 50 хвилин.

Дістати готовий манник із форми, перекласти на решітку і дати йому повністю охолонути. Перед подачею посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!