-
3 г 30 хв
Приготування
-
6
порцій
-
473 Ккал
/ 100 гр
Традиційний манник на сметані — прекрасне рішення для сімейного чаювання. Його легко можна подати до ранкової кави, склянки молока або взяти з собою як перекус.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
90 гр
-
125 гр
-
2 шт
-
100 гр
-
10 гр
-
40 гр
-
0.3 ч. л
-
32 гр
-
80 гр
-
за смаком
-
1 ст. л
Етапи приготування
-
Промийте родзинки і залийте гарячою водою на 5-15 хвилин, щоб він розм’якшився. Потім злийте воду, сполосніть родзинки та викладіть їх на сито, щоб прибрати зайву вологу. Після цього розкладіть родзинки на рушник і дайте їм повністю обсохнути. Для приготування можна використовувати будь-який сорт родзинок, але обов’язково без кісточок та хвостиків.
-
Насипте манну крупу в глибоку миску, додайте сметану та ванільний цукор. Ретельно перемішайте і залиште на годину при кімнатній температурі, щоб манка розбухла і стала м’якою.
-
Додайте в миску з манкою розм’якшене масло і добре перемішайте масу до однорідного стану.
-
В іншій глибокій мисці збийте яйця з сіллю та цукром до світлої та повітряної консистенції.
-
Акуратно з’єднайте яєчну масу з манною крупою, перемішавши до однорідної консистенції.
-
Змішайте борошно пшеничне з содою, потім просійте цю суміш в миску з тістом. Додайте заздалегідь підготовлені родзинки та акуратно перемішайте.
-
Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте роз’ємну форму для випікання: змастіть її вершковим маслом або застеліть пергаментом.
-
Випікайте манник за температури 180 градусів близько 50 хвилин.
Дістати готовий манник із форми, перекласти на решітку і дати йому повністю охолонути. Перед подачею посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!