Пісочне тісто

Читать на русском
Автор
5
  • 1 г 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Пісочне тісто — це універсальна основа, яка ідеально підходить для приготування різноманітних десертів: від розсипчастих пирогів до ніжних тартів.

Рецепт від фуд-блогерки Світлани Климовської відрізняється простотою та досконалим балансом інгредієнтів, завдяки чому тісто виходить ніжним, еластичним і неймовірно смачним. Дотримуючись рекомендацій, навіть початківці зможуть легко створити справжній кулінарний шедевр. Це основа, яка стане вашим улюбленим варіантом для випічки.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Охолоджені інгредієнти – запорука успіху. Масло має бути максимально холодним, щоб у процесі замісу воно не розтопилося від тепла рук.
  • Не місіть тісто занадто довго. Це може зробити його жорстким, а не ніжним. Краще просто об'єднати інгредієнти до формування однорідної маси.
  • Можна додати до води пару кубиків льоду, щоб зберегти холодну температуру інгредієнтів.
  • Використовуйте пергамент для розкатування. Це полегшить процес роботи з тістом і вбереже його від прилипання до робочої поверхні чи качалки.
  • Залиште готове тісто в холодильнику не менше ніж на годину – це покращить його текстуру.

Етапи приготування

  1. Просіяти борошно, додати сіль та цукор.

  2. В борошно натерти вершкове масло. Руками перетерти все в крихту.

  3. Додати яйце і влити холодну воду. Замісити еластичне тісто.

  4. Загорнути в плівку та залишити в холодильнику на 1 годину.

Також дізнайтесь, як приготувати заварне тісто на вареники.