-
1 г 30 хв
Приготування
-
6
порцій
Пісочне тісто — це універсальна основа, яка ідеально підходить для приготування різноманітних десертів: від розсипчастих пирогів до ніжних тартів.
Рецепт від фуд-блогерки Світлани Климовської відрізняється простотою та досконалим балансом інгредієнтів, завдяки чому тісто виходить ніжним, еластичним і неймовірно смачним. Дотримуючись рекомендацій, навіть початківці зможуть легко створити справжній кулінарний шедевр. Це основа, яка стане вашим улюбленим варіантом для випічки.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
375 гр
-
50 гр
-
2 - 3 гр
-
150 гр
-
1 шт
-
50 мл
- Охолоджені інгредієнти – запорука успіху. Масло має бути максимально холодним, щоб у процесі замісу воно не розтопилося від тепла рук.
- Не місіть тісто занадто довго. Це може зробити його жорстким, а не ніжним. Краще просто об'єднати інгредієнти до формування однорідної маси.
- Можна додати до води пару кубиків льоду, щоб зберегти холодну температуру інгредієнтів.
- Використовуйте пергамент для розкатування. Це полегшить процес роботи з тістом і вбереже його від прилипання до робочої поверхні чи качалки.
- Залиште готове тісто в холодильнику не менше ніж на годину – це покращить його текстуру.
Етапи приготування
-
Просіяти борошно, додати сіль та цукор.
-
В борошно натерти вершкове масло. Руками перетерти все в крихту.
-
Додати яйце і влити холодну воду. Замісити еластичне тісто.
-
Загорнути в плівку та залишити в холодильнику на 1 годину.
Також дізнайтесь, як приготувати заварне тісто на вареники.