Кекси з хурмою (відео)

Читать на русском
Автор
80
  • 40 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Ароматні, ніжні та сонячні — саме такими виходять кекси з хурмою. Адже в них поєднується солодкість стиглої хурми, цитрусова свіжість апельсинової цедри та пряний аромат кориці й кардамону. Цей десерт не лише смачний, а й дуже простий у приготуванні. Спробуйте приготувати кекси з хурми за рецептом від блогерки VALENTSMAK. Це ідеальний варіант для домашньої випічки восени та взимку, коли особливо хочеться чогось теплого й затишного.

Корисні поради з приготування кексів з хурмою

  • Вибирайте м’яку та стиглу хурму. Якщо хурма терпка, покладіть її в морозильник на кілька годин — після розмороження вона стане солодшою.
  • Не перебивайте тісто занадто довго — кекси можуть вийти занадто щільними. Перемішуйте лише до зникнення грудочок.
  • Для ще більш вираженого цитрусового аромату додайте до тіста ложку апельсинового соку.
  • Якщо хочете приготувати полегшену версію кексів, замініть половину масла на яблучне пюре або грецький йогурт. Завдяки цьому калорій стане менше приблизно на 20%.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Подрібніть хурму (2 штуки) в блендері до пюре.

  2. Яйця, сіль та цукор збийте до пишної маси.

  3. Додайте всі інші складники тіста.

  4. Додайте пюре з хурми, цедру апельсина, кардамон, корицю та ванілін.

  5. Викладіть тісто у підготовлені формочки, посипте зверху нарізанню хурмою та запікайте при температурі 180°С приблизно 30-35 хвилин.

Як та з чим подавати

Подавайте кекси з хурми теплими або охолодженими. Перед подачею посипте кекси цукровою пудрою чи полийте йогуртом. Кекси з хурмою смакують із гарячим чаєм, кавою або какао, а також можуть стати ніжним сніданком чи десертом до святкового столу.