-
40 хв
Приготування
-
4
порції
Ароматні, ніжні та сонячні — саме такими виходять кекси з хурмою. Адже в них поєднується солодкість стиглої хурми, цитрусова свіжість апельсинової цедри та пряний аромат кориці й кардамону. Цей десерт не лише смачний, а й дуже простий у приготуванні. Спробуйте приготувати кекси з хурми за рецептом від блогерки VALENTSMAK. Це ідеальний варіант для домашньої випічки восени та взимку, коли особливо хочеться чогось теплого й затишного.
Корисні поради з приготування кексів з хурмою
- Вибирайте м’яку та стиглу хурму. Якщо хурма терпка, покладіть її в морозильник на кілька годин — після розмороження вона стане солодшою.
- Не перебивайте тісто занадто довго — кекси можуть вийти занадто щільними. Перемішуйте лише до зникнення грудочок.
- Для ще більш вираженого цитрусового аромату додайте до тіста ложку апельсинового соку.
- Якщо хочете приготувати полегшену версію кексів, замініть половину масла на яблучне пюре або грецький йогурт. Завдяки цьому калорій стане менше приблизно на 20%.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 шт
-
3 шт
-
90 г
-
1 ст. л.
-
70 г
-
1 шт
-
0.5 ч. л.
-
до смаку
-
до смаку
-
0.5 ч. л.
Етапи приготування
-
Подрібніть хурму (2 штуки) в блендері до пюре.
-
Яйця, сіль та цукор збийте до пишної маси.
-
Додайте всі інші складники тіста.
-
Додайте пюре з хурми, цедру апельсина, кардамон, корицю та ванілін.
-
Викладіть тісто у підготовлені формочки, посипте зверху нарізанню хурмою та запікайте при температурі 180°С приблизно 30-35 хвилин.
Як та з чим подавати
Подавайте кекси з хурми теплими або охолодженими. Перед подачею посипте кекси цукровою пудрою чи полийте йогуртом. Кекси з хурмою смакують із гарячим чаєм, кавою або какао, а також можуть стати ніжним сніданком чи десертом до святкового столу.