Курячі котлети з рисом

Читать на русском
Автор
3
  • 50 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 184 Ккал

    / 100 гр

Курячі котлети з додаванням рису стануть чудовим вибором для вечері або ситного перекусу. Ці котлети відрізняються своєю легкістю та дієтичністю, а рис робить їх ще більш поживними. Побалуйте своїх близьких смачною вечерею!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Очистіть цибулю та подрібніть її за допомогою блендера. Якщо готуєте фарш самостійно, можна пропустити цибулю через м’ясорубку разом із м’ясом.

  2. Рис ретельно промийте під проточною водою.

  3. Відваріть промитий рис у трохи підсоленій воді. Коли він охолоне, додайте в миску з курячим фаршем.

  4. Посоліть і поперчіть суміш на смак, вбийте куряче яйце і ретельно перемішайте до однорідної маси.

  5. Змочіть руки холодною водою, щоб фарш не прилипав, і сформуйте котлети з нього. Кожну котлету обваляйте у борошні.

  6. Розігрійте олію на сковороді. Викладіть котлети і обсмажте їх із двох сторін по 2 хвилини до золотистої скоринки.

  7. Додайте в сковороду трохи води, щоб вона накривала котлети наполовину. Це зробить їх м’якими та соковитими. Закрийте кришкою сковороду і тушкуйте котлети близько 20 хвилин, періодично перевертаючи. Коли вода випарується, а котлети набудуть апетитного рум’яного вигляду, зніміть їх з вогню.

Курячі котлети з рисом чудові як самостійна страва, без необхідності в гарнірі. Їх також можна використовувати як основу для бутербродів або доповнення до свіжої булочки.