-
50 хв
Приготування
-
6
порцій
-
184 Ккал
/ 100 гр
Курячі котлети з додаванням рису стануть чудовим вибором для вечері або ситного перекусу. Ці котлети відрізняються своєю легкістю та дієтичністю, а рис робить їх ще більш поживними. Побалуйте своїх близьких смачною вечерею!
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
300 гр
-
50 гр
-
1 шт
-
1 шт
-
2 ст. л
-
за смаком
-
за смаком
-
1 ст. л
Етапи приготування
-
Очистіть цибулю та подрібніть її за допомогою блендера. Якщо готуєте фарш самостійно, можна пропустити цибулю через м’ясорубку разом із м’ясом.
-
Рис ретельно промийте під проточною водою.
-
Відваріть промитий рис у трохи підсоленій воді. Коли він охолоне, додайте в миску з курячим фаршем.
-
Посоліть і поперчіть суміш на смак, вбийте куряче яйце і ретельно перемішайте до однорідної маси.
-
Змочіть руки холодною водою, щоб фарш не прилипав, і сформуйте котлети з нього. Кожну котлету обваляйте у борошні.
-
Розігрійте олію на сковороді. Викладіть котлети і обсмажте їх із двох сторін по 2 хвилини до золотистої скоринки.
-
Додайте в сковороду трохи води, щоб вона накривала котлети наполовину. Це зробить їх м’якими та соковитими. Закрийте кришкою сковороду і тушкуйте котлети близько 20 хвилин, періодично перевертаючи. Коли вода випарується, а котлети набудуть апетитного рум’яного вигляду, зніміть їх з вогню.
Курячі котлети з рисом чудові як самостійна страва, без необхідності в гарнірі. Їх також можна використовувати як основу для бутербродів або доповнення до свіжої булочки.