Курка з мандаринами в духовці

Читать на русском
Автор
7
  • 3 г

    Приготування

  • 8

    порцій

  • 157 Ккал

    / 100 гр

Кулінарне задоволення, створене своїми руками: смачно, просто та доступно! Запечена курка з мандаринами – це витончене поєднання ніжного м’яса та солодко-пряного аромату цитрусових. Така курочка ідеально доповнить ваш святковий стіл на Новий рік, подарувавши атмосферу затишку та незабутній смак.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Маринад

Етапи приготування

  1. Приготувати маринад, з’єднавши в мисці мандариновий сік, соєвий соус, олію, мед, пропущені через прес зубчики часнику, сіль і перець. Все ретельно перемішати.

  2. Курку обмазати маринадом усередині та зовні та прибрати в холодильник на 2 години.

  3. Мандарини ретельно промити, обсушити і, не очищаючи від шкірки, нарізати часточками.

  4. Нафарширувати тушку мандаринами, зверху полити маринадом. При необхідності скріпити черевце зубочистками, ніжки зв’язати.

  5. Запікати курку в розігрітій до 180℃ духовці близько 1 години або довше до готовності. Періодично поливати птицю соком із дна форми.

Викладіть запечену курку з мандаринами на блюдо. Для прикраси використовуйте свіжі мандарини та гілочки розмарину. Подавайте з гарніром із запеченої або відвареної картоплі. Смачного!