Курка з мандаринами в духовці

Читать на русском
Автор
Курка з мандаринами в духовці
  • 3 г

    Приготування

  • 8

    порцій

  • 157 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    157 Ккал

  • Білки

    13 г

  • Жири

    15 г

  • Вуглеводи

    5 г

Кулінарне задоволення, створене своїми руками: смачно, просто та доступно! Запечена курка з мандаринами – це витончене поєднання ніжного м’яса та солодко-пряного аромату цитрусових. Така курочка ідеально доповнить ваш святковий стіл на Новий рік, подарувавши атмосферу затишку та незабутній смак.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Маринад

Етапи приготування

  1. img

    Приготувати маринад, з’єднавши в мисці мандариновий сік, соєвий соус, олію, мед, пропущені через прес зубчики часнику, сіль і перець. Все ретельно перемішати.

  2. img

    Курку обмазати маринадом усередині та зовні та прибрати в холодильник на 2 години.

  3. img

    Мандарини ретельно промити, обсушити і, не очищаючи від шкірки, нарізати часточками.

  4. img

    Нафарширувати тушку мандаринами, зверху полити маринадом. При необхідності скріпити черевце зубочистками, ніжки зв’язати.

  5. img

    Запікати курку в розігрітій до 180℃ духовці близько 1 години або довше до готовності. Періодично поливати птицю соком із дна форми.

Викладіть запечену курку з мандаринами на блюдо. Для прикраси використовуйте свіжі мандарини та гілочки розмарину. Подавайте з гарніром із запеченої або відвареної картоплі. Смачного!