Класична яєчня

Читать на русском
Автор
2
  • 4 хв

    Приготування

  • 1

    порція

Класична яєчня — це проста, але дуже смачна страва. Для неї потрібен всього один основний інгредієнт — яйця. Яєчня може стати чудовим сніданком або швидким перекусом.

Це базовий рецепт яєчні. Можна експериментувати зі спеціями та добавками, щоб створити свою улюблену страву. До яєчні можна додати трохи тертого сиру, шинки або грибів — і це може бути вже зовсім інша страва.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Дістаньте яйця з холодильника за 15-20 хвилин до приготування, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Так вони краще збиватимуться (якщо будете збивати) та рівномірно просмажаться.

  2. Підготуйте сковороду з антипригарним покриттям або чавунну. Розтопіть на сковороді вершкове масло або просто нагрійте оливкової олії на середньому вогні. Масло повинно повністю розтопитися, але не почати горіти.

  3. Акуратно розбийте яйце об край миски або об стіл, щоб не пошкодити жовток. Обережно вилийте яйце на розігріту сковороду. Повторіть те ж саме з іншим яйцем. Посоліть та поперчіть яйця до смаку.

  4. Коли білок схопиться, зменшіть вогонь до мінімуму. Смажте яйця до готовності білка. Жовток може залишатися рідким або ж його можна просмажити до твердого стану, залежно від ваших уподобань. Готову яєчню акуратно перекладіть на тарілку за допомогою лопатки.

За бажанням прикрасьте яєчню зеленню, овочами або іншими добавками. Наприклад, гарним рішенням буде покласти яєчню на тост. Також ми розповідали, як приготувати ліниві круасани.