Грушеве повидло з апельсиновою ноткою (економний рецепт)

Автор
1
  • 1 ч

    Приготовление

  • 2

    порции

Всі господині знають, як багато йде цукру на варення. І тому цінують рецепти, де, завдяки власній солодкості фруктів, вміст цукру - мінімальний. Повидло з груш та апельсину - яскравий приклад такого рецепту: лице 1 стакан цукру на 2 кг. груш. До того ж, повидло виходить дуже ароматним і пахне літом. Ви залюбки будете насолоджуватися ним взимку.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. Вимийте груші, поріжте четвертинками та видаліть насінну частину.

2. Перемістіть четвертинки груш в миску або каструлю з товстим дном, наливши на дно воду. Варіть, помішуючи, на слабкому вогні до розм'якшення груш (близько півгодини).

3. Пропустіть м'які груші через м'ясорубку (вийде приблизно 2 літри грушевого пюре).

4. Складіть пюре в миску для варіння повидла, додайте цукор і розмішайте до розчинення. Додайте сік і цедру апельсина, мускатний горіх, перемішайте.

5. Варіть на середньому вогні до загусання, помішуючи, щоб не пригоріло.

6. Готове грушеве повидло розкладіть в сухі банки, накрийте кришками і стерилізуйте 10 хвилин. Потім щільно укупорьте і приберіть на зберігання.

Як подавати

Грушеве повидло з яскравим фруктовим смаком і апельсиновим ароматом згодиться в якості начинки для млинців, пирогів, пиріжків або на тости до чаю.

До речі: рецепт такого повидла можна вдосконалити за власним смаком, додавши різні приправи.