Грушеве повидло з апельсиновою ноткою (економний рецепт)
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
2
порции
Всі господині знають, як багато йде цукру на варення. І тому цінують рецепти, де, завдяки власній солодкості фруктів, вміст цукру - мінімальний. Повидло з груш та апельсину - яскравий приклад такого рецепту: лице 1 стакан цукру на 2 кг. груш. До того ж, повидло виходить дуже ароматним і пахне літом. Ви залюбки будете насолоджуватися ним взимку.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 кг.
-
1 ст.
-
2,5 склянки (500 г).
-
1/4 склянки.
-
1 ч.л.
-
1/4 ч.л.
Способ приготовления
1. Вимийте груші, поріжте четвертинками та видаліть насінну частину.
2. Перемістіть четвертинки груш в миску або каструлю з товстим дном, наливши на дно воду. Варіть, помішуючи, на слабкому вогні до розм'якшення груш (близько півгодини).
3. Пропустіть м'які груші через м'ясорубку (вийде приблизно 2 літри грушевого пюре).
4. Складіть пюре в миску для варіння повидла, додайте цукор і розмішайте до розчинення. Додайте сік і цедру апельсина, мускатний горіх, перемішайте.
5. Варіть на середньому вогні до загусання, помішуючи, щоб не пригоріло.
6. Готове грушеве повидло розкладіть в сухі банки, накрийте кришками і стерилізуйте 10 хвилин. Потім щільно укупорьте і приберіть на зберігання.
Як подавати
Грушеве повидло з яскравим фруктовим смаком і апельсиновим ароматом згодиться в якості начинки для млинців, пирогів, пиріжків або на тости до чаю.
До речі: рецепт такого повидла можна вдосконалити за власним смаком, додавши різні приправи.