Забуті рецепти української кухні: лемішка з салом
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 57
-
35 мин
Приготовление
-
2
порции
Лемішка з салом - популярна козацька страва, яку просто приготувати. Ситна та смачна, вона стане вдалим гарніром до м'яса.
Способ приготовления
З чим подавати: Подавайте лемішку зі свіжими овочами та як гарнір до м'яса
Історія Лемішки
Лемішка - незаслужено забута стара козацька страва з гречаного борошна. Цю запіканку з гречаного борошна згадував Котляревський в «Енеїді», як традиційне для «троянців» їжу.
У піст лемішку їли з соняшниковою олією і конопляним молоком. Але існували також рецепти з салом, шкварками, а також з кислим молоком. Основні труднощі в приготуванні лемішки в той час - розтерти борошно без грудочок. Наші предки використовували для цього дерев'яну лопатку. До столу таку запіканку подавали тільки в гарячому вигляді.