Забуті рецепти української кухні: лемішка з салом

Автор
Забуті рецепти української кухні: лемішка з салом
  • 35 мин

    Приготовление

  • 2

    порции

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Лемішка з салом - популярна козацька страва, яку просто приготувати. Ситна та смачна, вона стане вдалим гарніром до м'яса.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Гречану муку злегка обсмажте в духовці, зсипте в емальовану каструлю і залийте підсоленим окропом і варіть до густоти в'язкої каші.Додайте нарізане соломкою обсмажене сало.Все ретельно перемішайте, перекладіть у форму і поставте запікати в духовку на 25-30 хвилин.Подавайте лемішку тільки гарячою. Смачного!

З чим подавати: Подавайте лемішку зі свіжими овочами та як гарнір до м'яса

Історія Лемішки

Лемішка - незаслужено забута стара козацька страва з гречаного борошна. Цю запіканку з гречаного борошна згадував Котляревський в «Енеїді», як традиційне для «троянців» їжу.

У піст лемішку їли з соняшниковою олією і конопляним молоком. Але існували також рецепти з салом, шкварками, а також з кислим молоком. Основні труднощі в приготуванні лемішки в той час - розтерти борошно без грудочок. Наші предки використовували для цього дерев'яну лопатку. До столу таку запіканку подавали тільки в гарячому вигляді.