Маринований перець чилі: 3 гостро-смачних рецепта
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Швидкий консервований перець – це не тільки смачна закуска на зиму, але й відмінне доповнення до різних перших і других страв. І гостро, і смачно!
Маринувати можна пекучий овоч чилі різної гостроти, як кому до смаку. До речі, назва «чилі» походить від одного з ацтекських діалектів і означає просто «червоний».
Маринований перець чилі для сендвічів та піци
Інгредієнти:
- Червоний перець чилі (можна будь-якого сорту) - 3-4 чашки.
- Білий оцет - 2 чашки.
- Часник - 4 зубчики.
- Перць-горошок - 3 ст.л.
- Насіння кардамору - 1 ч.л.
- Імбир - 1 ст.л.
- Лавровий листок - 2 шт.
- Сіль - 2 ст.л.
1. Перчик помийте, почистіть і наріжте кільцями, серцевину не вирізайте. Дрібні перчинки чистити не обов'язково, просто наколіть їх зубочисткою для кращого поглинання розсолу.
2. Посудину, як зазвичай, помийте і прогрійте, покладіть туди нарізаний овоч.
3. Поставте на вогонь невелику каструльку, в яку помістіть всі інші інгредієнти, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і залиште під кришкою хвилин 15-20.
4. Готовий маринад вилліть в банку і закрийте її. Охолодивши, поставте в холодильник.
5. Найкраще смакується тоді, коли перчик простоїть декілька днів в холодному приміщенні чи в холодильнику.
До уваги:Наведені інгредієнти розраховані на баночку обсяг в 1 кварту, тобто приблизно 1.1л.
Маринуємо перець чилі на зиму
Інгредієнти:
- Слабо-гострий перець цицак (він кремового кольору і досить великий) - 1 кг.
- Часник очищений - 100г.
- Вода - 200 мл.
- Оцет яблучний (6%) - 200 мл.
- Олія рослинна рафінована - 250 мл.
- Чорний гострий перець - 20-25 горошин.
- Кріп - пучок.
- Лавровий лист - 5 шт.
- Сіль - 1 ст.л.
- Цукор - 1 ст.л.
1. Перчик помити, хрестоподібно надрізати носики приблизно в пару сантиметрів у довжину. "Хвостики" та серцевину видаляти не треба.
2. У глибоку сковороду або каструлю з товстими стінками налити оцтову кислоту, олію і воду, покласти сіль, цукор і спеції. Коли суміш закипить, викладіть у посудину перець і тушкуйте приблизно п'ять хвилин, помішуючи. Готовий перчик викладіть в термостійку ємність.
3. У ту посудину, де тушкували перчик, викладіть нарізаний середніми шматочками часник і нарізаний кріп. По бажанню можна додати зелень селери.
4. Прогріваємо приблизно 1-3 хвилини і заливаємо перчик.
5. Охолоджене блюдо може зберігатися в холодильнику близько місяця. Якщо хочете зберегти його на зиму, розкладіть по скляних стерильним банкам, прогрійте в окропі 20 хвилин, накривши прокип'яченими кришками і укупорьте.
Мариновані огірки з перцем чилі
Інгредієнти:
- Свіжі огірки - 400-500 г.
- Маленька цибулина - 2 шт.
- Кріп - 1 гілочка з насінням.
- Гвоздика - 4 шт.
- Чорний перець - 10 горошин.
- Насіння гірчиці - 1 ч.л.
- Перчик чилі - 1 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Сіль - 15 г.
- Цукор - 50г.
- Оцтова есенція - 10 мл.
1. Беремо чисту стерилізовану банку і укладаємо на дно спеції.
2. Далі щільно укладаємо вимиті огірочки, зверху висипаємо цукровий пісок і сіль.
3. Кип'ятимо воду і заливаємо банки окропом, кладемо на горлечко кришки і ставимо стерилізувати у велику каструлю з гарячою водою на 10 хв.
4. Вливаємо оцтову кислоту (70%) і закупорюємо баночки. Перевертаємо їх на кришку і даємо охолонути під рушником.
До уваги:Даний рецепт - на одну літрову баночку.