Забуті рецепти української кухні: Горохляники

Автор
1
  • 8 ч

    Приготовление

  • 6

    порций

Це старовинне українське блюдо було дуже популярним до 50-х років. Зараз його майже не готують. А жаль, з ніжним йогуртовим соусом та сметаною оладки з гороху смакують залюбки!

Способ приготовления

Спочатку потрібно зварити горох. Горох промиваємо і заливаємо холодною проточною водою, бажано на ніч. Води для замочування потрібно стільки, щоб вона покривала горох на один сантиметр. Промиваю його вдруге, воду зливаємо, додаємо чисту воду з розрахунку 1: 2. Можна додати м'ясний бульйон. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводемо до закипання, потім вогонь зменшуємо, кашу підсолюємо за смаком. Коли горох буде варитися, регулярно помішують його. Готуємо до разваривания гороху і випаровування рідини. Якщо вона випаровується завчасно, додаємо ще трохи, поки горох повністю не розвариться і не перестане хрустіти. Якщо необхідно мнемо горох товкачем до пюреобразной маси. Потрібно щоб горох повністю охолов. У двох столових ложках соняшникової олії на сковороді обсмажуємо очищений від лушпиння і нарізаний дрібно цибулю. Додаємо його до горохового пюре.Вводимо куряче яйце, борошно пшеничне, петрушку сушену, сіль, перець чорний мелений. Все добре перемішуємо.З отриманої горохової маси формуємо горохляникі круглої форми і обвалюємо у панірувальних сухарях.Обсмажуємо на розігрітій сковороді з соняшниковою олією до золотистого кольору. Горохляникі готові.

Смачно подавати з:

Шкварками, товченим часником, олією, сметаною або йогуртовим соусом

"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.