Таку картоплю близькі завжди проситимуть на вечерю: весь секрет у заправці

Читать на русском
Автор

Картопля у сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевими салатами

Якщо часу обмаль, а вдома є прості продукти, можна приготувати не лише пасту з в'яленими томатами. Але й звернути увагу на рецепт смачної ароматної картопельки.

Завдяки соусу, страва заграє новими барвами. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".

Як приготувати картоплю у сирно-часниковій заливці

Інгредієнти:

  • картопля — 10 шт.;
  • сир — 100 г;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • часник — 2-5 зуб.;
  • вершкове масло — 100 г;
  • олія соняшникова;
  • сіль;
  • спеції (чорний перець);
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, довільно грубо нарізати або ж дрібну картоплю залишити цілою.
  2. Для заливки змішати вершкове масло, сметану, тертий сир та видавлений через прес часник.
  3. Посолити, поперчити, додати зелень, перемішати.
  4. Картоплю залити соусом, перемішати.
  5. Форму для запікання змастити олією, викласти картоплю, прикрити фольгою.
  6. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Потім фольгу зняти та залишити ще на 15 хвилин.

А якщо ви любите картоплю, рекомендуємо приготувати запечену картоплю з начинкою. Ця страва врятує вас тоді, коли потрібно приготувати смачну вечерю чи обід без зайвих зусиль.