Таку картоплю близькі завжди проситимуть на вечерю: весь секрет у заправці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 73761
Картопля у сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевими салатами
Якщо часу обмаль, а вдома є прості продукти, можна приготувати не лише пасту з в'яленими томатами. Але й звернути увагу на рецепт смачної ароматної картопельки.
Завдяки соусу, страва заграє новими барвами. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати картоплю у сирно-часниковій заливці
Інгредієнти:
- картопля — 10 шт.;
- сир — 100 г;
- сметана — 3 ст. л.;
- часник — 2-5 зуб.;
- вершкове масло — 100 г;
- олія соняшникова;
- сіль;
- спеції (чорний перець);
- зелень.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, довільно грубо нарізати або ж дрібну картоплю залишити цілою.
- Для заливки змішати вершкове масло, сметану, тертий сир та видавлений через прес часник.
- Посолити, поперчити, додати зелень, перемішати.
- Картоплю залити соусом, перемішати.
- Форму для запікання змастити олією, викласти картоплю, прикрити фольгою.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Потім фольгу зняти та залишити ще на 15 хвилин.
А якщо ви любите картоплю, рекомендуємо приготувати запечену картоплю з начинкою. Ця страва врятує вас тоді, коли потрібно приготувати смачну вечерю чи обід без зайвих зусиль.