Можна снідати за 10 хвилин: рецепт неймовірного перекусу з учорашньої картоплі

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 03 січня 2024, 12:29

Готуються вони дуже просто

Ми розповідали, у чому варити картоплю на пюре, щоб гарнір був неймовірно ніжним. Але часом навіть найкраще картопляне пюре залишається, і на наступний день воно вже не буде таким смачним. Розповідаємо, як перетворити засохлий гарнір на апетитну та ароматну страву.

Такі картопляники — чудовий сніданок або обід, начинку можна взяти ту, яка вам подобається. Рецептом поділились на ютуб-каналі "Смачна сторінка".

Інгредієнти:

  • картопляне пюре — 500 г
  • яйця — 3 шт.
  • борошно — 5 ст.ложок
  • часник — 1-2 зубчика
  • гриби/ковбаса/бекон — до смаку
  • сіль, спеції — до смаку
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізаємо маленькими шматочками. Обсмажуємо їх на олії до рум’яного кольору. Ковбасу для начинки нарізаємо невеликими кубиками.
  2. У картопляне пюре додаємо ковбасу, яйця, гриби. До смаку кладемо подрібнений часник, сіль, спеції.
  3. Додаємо до картопляної маси також 3 столові ложки борошна. Ретельно перемішуємо.
  4. З картопляної маси формуємо круглі коржики. З усіх сторін паніруємо їх в залишках борошна.
  5. Смажимо картопляники на розігрітій олії на середньому вогні. Вони повинні стати золотистими з обох боків.

Викладаємо картопляники на серветку. Подавати їх дуже смачно зі звичайною сметаною, але можна приготувати і смачний соус на основі йогурту.