Сало розтане в роті: просто засоліть його незвичайним способом

Читать на русском
Автор

Відмінний рецепт для найзайнятіших

Сало — найулюбленіші ласощі більшості українців. Його їдять уприкуску з борщем, смажать на салі картоплю та яєчні, додають у вареники, пиріжки і просто їдять із хлібом.

Якщо ж хочеться побалувати себе копченим салом, але не вистачає часу та сил, вам допоможе незвичайний рецепт від "Важно знать". Просто приготуйте його з чорносливом і в лушпинні цибулі — і в плані смаку такі ласощі анітрохи не поступиться копченому салу.

Як приготувати сало з чорносливом

Інгредієнти:

  • 1 кг сала;
  • 1 л води;
  • 200 г солі;
  • 6 ягід чорносливу;
  • 3 жмені лушпиння цибулі;
  • 2 головки часнику;
  • 2 лаврові листи;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. меленого перцю.

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив, лавровий лист і лушпиння цибулі відправляємо в каструлю з водою. Солимо, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  2. Часник чистимо, пропускаємо через прес і в окремому посуді змішуємо з перцем.
  3. Сало розрізаємо на два шматки, викладаємо в маринад, доводимо до кипіння і варимо ще 25 хвилин. Вимикаємо та залишаємо сало в розсолі на ніч.
  4. Вранці дістаємо сало, сушимо, кожен шматок натираємо сумішшю часнику з перцем, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в морозилку на зберігання.

Дуже смачний бутерброд вийде, якщо подати сало із домашнім хлібом. Спробуйте і переконайтеся.