Сало розтане в роті: просто засоліть його незвичайним способом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 20389
Відмінний рецепт для найзайнятіших
Сало — найулюбленіші ласощі більшості українців. Його їдять уприкуску з борщем, смажать на салі картоплю та яєчні, додають у вареники, пиріжки і просто їдять із хлібом.
Якщо ж хочеться побалувати себе копченим салом, але не вистачає часу та сил, вам допоможе незвичайний рецепт від "Важно знать". Просто приготуйте його з чорносливом і в лушпинні цибулі — і в плані смаку такі ласощі анітрохи не поступиться копченому салу.
Як приготувати сало з чорносливом
Інгредієнти:
- 1 кг сала;
- 1 л води;
- 200 г солі;
- 6 ягід чорносливу;
- 3 жмені лушпиння цибулі;
- 2 головки часнику;
- 2 лаврові листи;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. меленого перцю.
Спосіб приготування:
- Чорнослив, лавровий лист і лушпиння цибулі відправляємо в каструлю з водою. Солимо, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
- Часник чистимо, пропускаємо через прес і в окремому посуді змішуємо з перцем.
- Сало розрізаємо на два шматки, викладаємо в маринад, доводимо до кипіння і варимо ще 25 хвилин. Вимикаємо та залишаємо сало в розсолі на ніч.
- Вранці дістаємо сало, сушимо, кожен шматок натираємо сумішшю часнику з перцем, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в морозилку на зберігання.
Дуже смачний бутерброд вийде, якщо подати сало із домашнім хлібом. Спробуйте і переконайтеся.