Один інгредієнт зробить печінку фантастично м’якою та соковитою: найпростіший рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей продукт можна приготувати особливо смачно
Ми розповідали, як смачно приготувати печінку з цибулею. Тепер ділимось хитрим рецептом цієї страви. Секрет у тому, щоб у вдалий момент використати соду.
Так печінка виходить напрочуд вдалою, дуже м’якою та соковитою. Ще й на приготування багато часу витрачати не потрібно. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Печінка яловича — 500 г
- Харчова сода — 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Олія соняшникова — 3 ст. л.
- Морква — 1 шт.
- Сіль та спеції до смаку
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте печінку під проточною водою. Видаліть плівку та жилки. Наріжте печінку на шматочки середнього розміру (приблизно 3-4 см).
- Перекладіть печінку в миску. Додайте соду. Ретельно перемішайте, щоб сода рівномірно розподілилась.
- Накрийте миску кришкою або харчовою плівкою. Залиште печінку маринуватися на 20 хвилин.
- Промийте печінку під проточною водою, щоб видалити соду. Обсушіть печінку паперовими рушниками. Нагрійте олію на сковороді на середньому вогні.
- Викладіть печінку на сковороду. Обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки (приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку).
- Очистіть цибулю та моркву. Наріжте цибулю півкільцями. Натріть моркву на крупній тертці.
- На окремій сковороді розігрійте 1 столову ложку олії. Обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву.
- Додайте готові овочі до сковороди з печінкою. Перемішайте. Додайте сіль та спеції до смаку. Тушкуйте печінку з овочами на повільному вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин.
Готову печінку з овочами можна подавати з будь-яким гарніром, наприклад, з кашею, макаронами або картопляним пюре. Ми розповідали, як смачно приготувати останнє. Також можна додати до страви свіжу зелень.