Один інгредієнт зробить печінку фантастично м’якою та соковитою: найпростіший рецепт

Читать на русском
Автор
21150
Так печінка стане делікатесом
Так печінка стане делікатесом. Фото informator.ua

Цей продукт можна приготувати особливо смачно

Ми розповідали, як смачно приготувати печінку з цибулею. Тепер ділимось хитрим рецептом цієї страви. Секрет у тому, щоб у вдалий момент використати соду.

Так печінка виходить напрочуд вдалою, дуже м’якою та соковитою. Ще й на приготування багато часу витрачати не потрібно. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Печінка яловича — 500 г
  • Харчова сода — 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Олія соняшникова — 3 ст. л.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль та спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте печінку під проточною водою. Видаліть плівку та жилки. Наріжте печінку на шматочки середнього розміру (приблизно 3-4 см).
  2. Перекладіть печінку в миску. Додайте соду. Ретельно перемішайте, щоб сода рівномірно розподілилась.
  3. Накрийте миску кришкою або харчовою плівкою. Залиште печінку маринуватися на 20 хвилин.
  4. Промийте печінку під проточною водою, щоб видалити соду. Обсушіть печінку паперовими рушниками. Нагрійте олію на сковороді на середньому вогні.
  5. Викладіть печінку на сковороду. Обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки (приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку).
  6. Очистіть цибулю та моркву. Наріжте цибулю півкільцями. Натріть моркву на крупній тертці.
  7. На окремій сковороді розігрійте 1 столову ложку олії. Обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву.
  8. Додайте готові овочі до сковороди з печінкою. Перемішайте. Додайте сіль та спеції до смаку. Тушкуйте печінку з овочами на повільному вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин.

Готову печінку з овочами можна подавати з будь-яким гарніром, наприклад, з кашею, макаронами або картопляним пюре. Ми розповідали, як смачно приготувати останнє. Також можна додати до страви свіжу зелень.