Проковтнете язик: рецепт ніжних тефтель у вершковому соусі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ми підкажемо, як приготувати тефтелі у вершковому соусі.
Ароматні, ніжні тефтельки у вершковому соусі – це не лише ситна та апетитна страва, але й справжня кулінарна симфонія, де м'якість курячого фаршу гармоніює з оксамитовим вершковим соусом. Ідеальне поєднання вершків, сиру і зелені робить соус дуже апетитним, а тефтелі виходять надзвичайно ніжними.
Ми рекомендуємо використовувати фарш із курячого філе, тоді страва вийде нежирною і дієтичною. Просто дотримуйтесь нашого рецепту. Готуйте легко і насолоджуйтеся! Про це пише Обозреватель.
Інгредієнти:
- Для тефтель:
- 500 г курячого фаршу
- 1 цибулина
- 1 скибочка білого хліба
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 1 ст. л. манної крупи
- Сіль, перець за смаком
- Для соусу:
- 200 мл вершків (10-20%)
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- 1 лавровий лист
- Кріп або петрушка (за бажанням)
Приготування:
1. Тефтель:
- Замочіть хліб у молоці на 5 хвилин.
- Подрібніть цибулю.
- Змішайте фарш, цибулю, хліб, яйце, манну крупу, сіль та перець.
- Сформуйте невеликі тефтельки.
2. Соус:
- Розігрійте вершкове масло на сковороді.
- Додайте борошно та обсмажте протягом 1 хвилини.
- Поступово влийте вершки, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
- Додайте сіль, мускатний горіх, лавровий лист.
- Доведіть до кипіння та тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
3. Об'єднання:
- Додайте тефтельки до соусу.
- Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин.
- За бажанням, додайте подрібнений кріп або петрушку.
4. Подача:
- Подавайте тефтельки у вершковому соусі з гарніром з рису, макаронів або пюре.
Порада:
- Для більш насиченого смаку соусу можна додати 1-2 ст. л. сметани.
- Також можна додати до соусу подрібнені гриби, овочі або тертий сир.
- Тефтельки можна запекти в духовці протягом 20-25 хвилин при 180°C.
Тефтелі у вершковому вирії – це не лише смачна, але й проста у приготуванні страва, яка стане окрасою вашого столу.
Також, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Пропонуємо також приготувати цікавий маринад для скумбрії.