Проковтнете язик: рецепт ніжних тефтель у вершковому соусі

Читать на русском
Автор
1971
Тефтелі - це чудовий варіант обіду
Тефтелі - це чудовий варіант обіду. Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати тефтелі у вершковому соусі.

Ароматні, ніжні тефтельки у вершковому соусі – це не лише ситна та апетитна страва, але й справжня кулінарна симфонія, де м'якість курячого фаршу гармоніює з оксамитовим вершковим соусом. Ідеальне поєднання вершків, сиру і зелені робить соус дуже апетитним, а тефтелі виходять надзвичайно ніжними.

Ми рекомендуємо використовувати фарш із курячого філе, тоді страва вийде нежирною і дієтичною. Просто дотримуйтесь нашого рецепту. Готуйте легко і насолоджуйтеся! Про це пише Обозреватель.

Інгредієнти:

  • Для тефтель:
  • 500 г курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 скибочка білого хліба
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. манної крупи
  • Сіль, перець за смаком
  • Для соусу:
  • 200 мл вершків (10-20%)
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • 1 лавровий лист
  • Кріп або петрушка (за бажанням)

Приготування:

1. Тефтель:

  • Замочіть хліб у молоці на 5 хвилин.
  • Подрібніть цибулю.
  • Змішайте фарш, цибулю, хліб, яйце, манну крупу, сіль та перець.
  • Сформуйте невеликі тефтельки.

2. Соус:

  • Розігрійте вершкове масло на сковороді.
  • Додайте борошно та обсмажте протягом 1 хвилини.
  • Поступово влийте вершки, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
  • Додайте сіль, мускатний горіх, лавровий лист.
  • Доведіть до кипіння та тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

3. Об'єднання:

  • Додайте тефтельки до соусу.
  • Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин.
  • За бажанням, додайте подрібнений кріп або петрушку.

4. Подача:

  • Подавайте тефтельки у вершковому соусі з гарніром з рису, макаронів або пюре.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку соусу можна додати 1-2 ст. л. сметани.
  • Також можна додати до соусу подрібнені гриби, овочі або тертий сир.
  • Тефтельки можна запекти в духовці протягом 20-25 хвилин при 180°C.

Тефтелі у вершковому вирії – це не лише смачна, але й проста у приготуванні страва, яка стане окрасою вашого столу.

Також, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Пропонуємо також приготувати цікавий маринад для скумбрії.