Старий рецепт хрустких апетитних рогаликів: знадобиться всього три інгредієнти і начинка

Читать на русском
Автор

Ідеальний рецепт випічки до кави чи чаю

Ми розповідали, як приготувати особливо смачний яблучний пиріг "Невидимка". Тепер ділимось рецептом апетитних та простих рогаликів — для тіста потрібні всього три інгредієнти.

Після випікання рогалики виходять смачні, розсипчасті. Як приготувати смачні пісочні рогалики з вишнею та маком, розповіли на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 200 г сметани
  • 200 г смальцю
  • 400-450 г борошна
  • Для начинки:
  • консервована вишня
  • 4 ст. л. перетертого маку
  • 1 ч. л. цукру
  • 3 ст. л. кип'яченої води
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо смалець з сметаною. Порційно додаємо борошно і замішуємо тісто.
  2. Кладемо готове тісто в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Воно повинне добре відпочити.
  3. Формуємо рогалики. Для цього ділимо тісто на 3 рівні частини.
  4. Розкочуємо їх у круглі пласти. Нарізаємо трикутники.
  5. Викладаємо вишню або макову начинку (мак змішуємо з цукром і кип'яченою водою). Закручуємо рогалики.
  6. Викладаємо рогалики на форму, застелену пергаментом. Випікаємо у заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 25 хвилин. Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою.

Ви можете використовувати будь-яку начинку на ваш смак, наприклад, яблука, сир чи повидло. Також ми розповідали, як приготувати особливо апетитне печиво на розсолі.