Для найсмачнішого печива та пирогів: що можна покласти у тісто, щоб не додавати яйця

Читать на русском
Автор
5051
Навіть без яєць можна приготувати смачну випічку
Навіть без яєць можна приготувати смачну випічку. Фото zira.uz

У пісній випічці немає нічого складного

Ми розповідали, який трюк допоможе вам приготувати голубці значно смачніше. Тепер розповідаємо про тонкощі приготування апетитної пісної випічки.

Деякі помилково вважають, що пісне печиво не може бути таким же смачним, як і здобне. Втім, це зовсім не так. Разом із ProstoWay розповідаємо, чим можна замінити яйця під час приготування тіста.

Насіння льону або чіа

За хімічним складом та дією вони схожі на яйця. Щоб замінити 1 яйце, 1 частину насіння залийте 3 частинами води і почекайте 5 хвилин. Печиво стане не лише смачнішим, але й кориснішим завдяки цьому якісному інгредієнту.

Сир тофу

Цей знаменитий соєвий сир володіє широким спектром можливостей. Його рекомендують вживати під час посту завдяки його чудовому складу та впливу на організм, адже він є чудовою альтернативою джерелу білка. Тофу також може повноцінно замінити яйця у вашій випічці. Просто зробіть з невеликого шматочка тофу пюре і додайте в тісто.

Не бійтеся експериментувати! Існує чимало інших альтернатив яєць, які можна використовувати в пісній випічці. Наприклад, бананове пюре, яблучне пюре, розпушувач, соєве молоко.

Додайте в тісто улюблені спеції та сухофрукти, щоб зробити печиво ще більш ароматним та оригінальним. Є й незвичніші лайфхаки — ми розповідали, як приготувати смачне печиво на помідорному розсолі.