Смачно, ситно і для фігури не шкодить: рецепт легких мітболів з індичкою

Читати російською
Автор

Такі мітболи стануть окрасою вашого столу.

Мітболи – це не просто страва, це справжня кулінарна пригода, де м'якість індичого фаршу зливається з ароматом трав та пікантністю соусу. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом мітболів з індички, які стануть улюбленою стравою всієї вашої родини.

Страва дуже легка у приготуванні і при цьому неймовірно смачна. Про це пише Shuba.

Секрети ідеальних мітболів:

  • Фарш: Вибирайте якісний фарш з індички.
  • Паніровка: Паніруйте мітболи в борошні, сухарях або манній крупі.
  • Соус: Приготуйте томатний, вершковий або сметанний соус з додаванням овочів, спецій та трав.
  • Запікання: Запікайте мітболи в духовці або тушкуйте на сковороді.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу з індички
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 1 скибочка білого хліба
  • 50 мл молока
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 200 мл вершків
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. л. орегано
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Цибулю наріжте дрібно, хліб замочіть у молоці.
  2. Змішайте фарш, цибулю, яйце, хліб, панірувальні сухарі, oregano, сіль та перець.
  3. Сформуйте з фаршу невеликі кульки.
  4. Обсмажте мітболи на оливковій олії протягом 2-3 хвилин.
  5. Приготуйте соус: змішайте томатну пасту, вершки, подрібнений часник, oregano, сіль та перець.
  6. Залийте мітболи соусом і тушкуйте на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

Порада:

Не бійтеся експериментувати! Додайте до фаршу тертий сир, овочі, гриби, щоб створити неповторний смак.

Пам'ятайте:

  • Приготування мітболів – це не складний процес, який не потребує багато часу.
  • Дотримуючись наших порад, ви зможете приготувати м'які та ароматні мітболи, які порадують вас своїм смаком.
  • Мітболи можна подавати з різними гарнірами: макаронами, рисом, картоплею.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати індичку з помідорами в духовці. Також, ми писали, як прибрати "хімію" з магазинної курки.