Смачно, ситно і для фігури не шкодить: рецепт легких мітболів з індичкою

Читать на русском
Автор
Мітболи стануть чудовим варіантом ситного обіду  (зображення створено за допомогою ШІ)
Мітболи стануть чудовим варіантом ситного обіду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Такі мітболи стануть окрасою вашого столу.

Мітболи – це не просто страва, це справжня кулінарна пригода, де м'якість індичого фаршу зливається з ароматом трав та пікантністю соусу. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом мітболів з індички, які стануть улюбленою стравою всієї вашої родини.

Страва дуже легка у приготуванні і при цьому неймовірно смачна. Про це пише Shuba.

Секрети ідеальних мітболів:

  • Фарш: Вибирайте якісний фарш з індички.
  • Паніровка: Паніруйте мітболи в борошні, сухарях або манній крупі.
  • Соус: Приготуйте томатний, вершковий або сметанний соус з додаванням овочів, спецій та трав.
  • Запікання: Запікайте мітболи в духовці або тушкуйте на сковороді.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу з індички
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 1 скибочка білого хліба
  • 50 мл молока
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 200 мл вершків
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. л. орегано
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Цибулю наріжте дрібно, хліб замочіть у молоці.
  2. Змішайте фарш, цибулю, яйце, хліб, панірувальні сухарі, oregano, сіль та перець.
  3. Сформуйте з фаршу невеликі кульки.
  4. Обсмажте мітболи на оливковій олії протягом 2-3 хвилин.
  5. Приготуйте соус: змішайте томатну пасту, вершки, подрібнений часник, oregano, сіль та перець.
  6. Залийте мітболи соусом і тушкуйте на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

Порада:

Не бійтеся експериментувати! Додайте до фаршу тертий сир, овочі, гриби, щоб створити неповторний смак.

Пам'ятайте:

  • Приготування мітболів – це не складний процес, який не потребує багато часу.
  • Дотримуючись наших порад, ви зможете приготувати м'які та ароматні мітболи, які порадують вас своїм смаком.
  • Мітболи можна подавати з різними гарнірами: макаронами, рисом, картоплею.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати індичку з помідорами в духовці. Також, ми писали, як прибрати "хімію" з магазинної курки.