Є келих пива — приготуйте з ним печиво: близьких за вуха не відтягнете
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тепер у вас завжди буде вдома пиво
Ми вже готували печиво на майонезі та незвичайний десерт за допомогою м’ясорубки. Сьогодні ж розповімо, як приготувати ніжне та водночас хрумке печиво на пиві.
Саме пиво надає випічці унікального смаку та аромату, особливо якщо використовувати світлий розливний напій. До речі, печиво можна приготувати двох видів: солоне — його можна подавати як закуску або перекушування, і солодке — якщо додати в тісто цукор. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати печиво на пиві
Інгредієнти на 8 порцій:
- куряче яйце, велике — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 1 кг;
- вода — 1 ст.;
- світле пиво — 250 мл;
- цукор — 1 ст.;
- сода харчова — 1 ч. л.;
- олія соняшникова — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У велику миску вбиваємо яйце. До нього додаємо пиво, цукор, ретельно перемішуємо.
- В отриману суміш просіюємо борошно та соду. Додаємо олію та воду, замішуємо еластичне тісто. Відправляємо його на півгодини у холодильник "відпочити".
- Через зазначений час дістаємо печиво, розкочуємо його на робочій поверхні та за допомогою форм або чашки вирізаємо печиво.
- Відправляємо заготовки на застелене пергаментним папером і змащене рослинною олією деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку 15 — 20 хвилин.
Дістаємо печиво приготовлене і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.