Є келих пива — приготуйте з ним печиво: близьких за вуха не відтягнете

Читать на русском
Автор
2606
Виходить хрумким зовні і ніжним усередині
Виходить хрумким зовні і ніжним усередині. Фото shuba.life

Тепер у вас завжди буде вдома пиво

Ми вже готували печиво на майонезі та незвичайний десерт за допомогою м’ясорубки. Сьогодні ж розповімо, як приготувати ніжне та водночас хрумке печиво на пиві.

Саме пиво надає випічці унікального смаку та аромату, особливо якщо використовувати світлий розливний напій. До речі, печиво можна приготувати двох видів: солоне — його можна подавати як закуску або перекушування, і солодке — якщо додати в тісто цукор. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати печиво на пиві

Інгредієнти на 8 порцій:

  • куряче яйце, велике — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 1 кг;
  • вода — 1 ст.;
  • світле пиво — 250 мл;
  • цукор — 1 ст.;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • олія соняшникова — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску вбиваємо яйце. До нього додаємо пиво, цукор, ретельно перемішуємо.
  2. В отриману суміш просіюємо борошно та соду. Додаємо олію та воду, замішуємо еластичне тісто. Відправляємо його на півгодини у холодильник "відпочити".
  3. Через зазначений час дістаємо печиво, розкочуємо його на робочій поверхні та за допомогою форм або чашки вирізаємо печиво.
  4. Відправляємо заготовки на застелене пергаментним папером і змащене рослинною олією деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку 15 — 20 хвилин.

Дістаємо печиво приготовлене і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.