Ці грибочки стануть зіркою святкового столу: кілька хвилин на приготування і ароматний маринад без варіння
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова хрумка закуска
Ми ділились рецептом дуже смачної маринованої рибки. Тепер розповідаємо, як приготувати смачні грибочки на закуску.
Готуються вони дуже просто і гарно зберігаються. Така баночка, яку ви просто дістанете з холодильника перед приходом гостей, стане зіркою святкового столу. Як їх приготувати, розповіли на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- 1 кг печериць
- 1 ст. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 4 ст. л. оцту 9%
- 5 ст. л. соняшникової олії
- 3 зубчики часнику
- 2 шт. гвоздики
- 10 шт. чорного перцю горошком
- 1,5 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 лавровий лист
Спосіб приготування:
- Промийте гриби і за необхідності обріжте ніжки. Доведіть до кипіння воду у каструлі, покладіть туди гриби, прокип'ятіть 5 хвилин і зніміть з вогню.
- Накрийте кришкою та залиште так на 20 хвилин. У чисту банку покладіть всі спеції (гвоздику, перець горошком, лавровий лист), олію й оцет.
- Процідіть гриби через друшляк і перекладіть у банку. Закрийте банку кришкою і добре струсіть, щоб всі спеції розчинилися та добре перемішалися з грибами.
- Повторіть струшування ще декілька разів. Потім переверніть банку кришкою донизу і залиште маринуватися.
Після того, як гриби охолонуть, банку можна поставити в холодильник. Через добу вони будуть готові до вживання. Також ми ділились рецептом смачного салату з горіхами.