Ці грибочки стануть зіркою святкового столу: кілька хвилин на приготування і ароматний маринад без варіння

Читати російською
Автор

Чудова хрумка закуска

Ми ділились рецептом дуже смачної маринованої рибки. Тепер розповідаємо, як приготувати смачні грибочки на закуску.

Готуються вони дуже просто і гарно зберігаються. Така баночка, яку ви просто дістанете з холодильника перед приходом гостей, стане зіркою святкового столу. Як їх приготувати, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць
  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. оцту 9%
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 2 шт. гвоздики
  • 10 шт. чорного перцю горошком
  • 1,5 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Спосіб приготування:

  1. Промийте гриби і за необхідності обріжте ніжки. Доведіть до кипіння воду у каструлі, покладіть туди гриби, прокип'ятіть 5 хвилин і зніміть з вогню.
  2. Накрийте кришкою та залиште так на 20 хвилин. У чисту банку покладіть всі спеції (гвоздику, перець горошком, лавровий лист), олію й оцет.
  3. Процідіть гриби через друшляк і перекладіть у банку. Закрийте банку кришкою і добре струсіть, щоб всі спеції розчинилися та добре перемішалися з грибами.
  4. Повторіть струшування ще декілька разів. Потім переверніть банку кришкою донизу і залиште маринуватися.

Після того, як гриби охолонуть, банку можна поставити в холодильник. Через добу вони будуть готові до вживання. Також ми ділились рецептом смачного салату з горіхами.